poniedziałek, 20 grudnia 2010

Wegański barszcz czerwony

Oto kolejny przepis dania z sesin:

Wegański barszcz czerwony
Ilość porcji: 10
Składniki:

600 g burak czerwony
400 g ziemniaków
400 g pomidorów
100 g selerów
200 g marchwi
2 ząbki czosnku
1 listek liścia laurowego
ziele angielskie -- do smaku
pieprz czarny mielony -- do smaku
sól -- do smaku
 1 łyżka łyżki majeranku
 pół łyżki bulion wegetariański
0,5 cytryny



1. Nastaw wodę do gotowania.
2. Obrane jarzyny (buraki, marchew, seler) zetrzyj w malakserze, pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój drobno, ziemniaki pokrój w kostkę.
3. Do garnka z gotującą wodą wrzuć ziele angielskie i liść laurowy, dodaj warzywa.
4. Gotuj do miękkości warzyw.
5. Czosnek obierz, rozgnieć, odstaw przykryty na bok (będzie dodany do zupy przed podaniem przez osobę wystawiającą zupę)
6. Dopraw zupę do smaku bulionem wegetariańskim, koncentratem barszczu, majerankiem, sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

Smacznego!
Inne przepisy: http://www.buddyzmzen.pl/p/kuchnia-zen.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz